Nieuwsbrief Zuid Holland Bereikbaar 24-3-2022

24-03-22

Onderzoek ‘bezoekersaanpak’ Midden Delfland

Eugénie Klok, beleidsadviseur recreatie bij gemeente Midden Delfland, vertelt in een interview over een onderzoek naar de bezoekers aan Midden Delfland. Wie zijn ze, hoe reizen ze en hoe bekend is het gebied.

Lees hier het interview.

Online platform Reizen naar je werk gelanceerd

Voor werkgevers en werknemers in de Rotterdamse haven en op Voorne-Putten is vanaf 21 maart 2022 een nieuwe website actief: reizennaarjewerk.nl. Werkgevers vinden hier veel praktische informatie over duurzaam, gezond en snel woon-werkverkeer voor hun werknemers. Reizigers vinden allerhande informatie en tips over hoe slimmer te reizen naar je werk. De nieuwe website en bijbehorende app komen voort uit een samenwerking tussen Deltalinqs; de gemeenten Brielle, Hellevoetsluis, Nissewaard en Westvoorne; Havenbedrijf Rotterdam; Rijkswaterstaat; en Zuid-Holland Bereikbaar.

Verkeersmanagement rond de Keukenhof

Op donderdag 24 maart, opent de Keukenhof weer en kunnen we in groten getale live bloemenpracht gaan bekijken. Dat levert ook meer verkeer op en daar moeten natuurlijk afspraken over worden gemaakt. De Regiodesk van Zuid-Holland Bereikbaar speelt hier een belangrijke rol in. Om verkeer richting de Keukenhof in goede banen te leiden is er ook dit jaar een interregionale samenwerking tussen Zuid Holland Bereikbaar, Rijkswaterstaat, provincie Zuid-Holland, provincie Noord-Holland en de Keukenhof.

“Investeren in duurzaamheid levert profit op”

Met zo’n twintig aangesloten bedrijven werkt de Green Business Club Rotterdam Alexander aan het verduurzamen van het gebied. Onderwerpen daarbij zijn energie, mobiliteit, afval en circulariteit, veiligheid en verlevendiging. De ambities zijn hoog: De GBC wil de meest duurzame tech-zone van Rotterdam worden zonder dat wordt ingeboet op toegankelijkheid. Mobiliteit is een van de belangrijkste instrumenten om te verduurzamen en het gebied leefbaar te houden. Ook als er straks woningen bijkomen. De Green Business Club Rotterdam Alexander is een van de alliantiepartners binnen de Klimaatalliantie Duurzame Mobiliteit.

Haringvlietbrug 7 nachten gestremd in april en mei 2022

Vanaf 25 maart tot begin juni 2022 vervangt Rijkswaterstaat een deel van de klemmen waarmee de brugklep van de Haringvlietbrug is bevestigd aan het wegdek. De meeste klemmen waren al vervangen door een nieuw type, nu worden ook de nog resterende oude klemmen vervangen. Voor een deel van deze werkzaamheden moet de brugklep geopend zijn en is de brug gestremd voor het verkeer. Om de hinder zoveel mogelijk te beperken, wordt dit werk niet overdag uitgevoerd, maar in 7 doordeweekse nachten in de periode vanaf 20 april tot en met 20 mei 2022. De werkzaamheden hebben geen invloed op de reguliere bedientijden voor de hoge scheepvaart.

Bezoek Rijkswaterstaat voor meer informatie

Nieuws van de Onderwijsaanpak

In de nieuwsbrief Onderwijsaanpak aandacht voor de laatste ontwikkelingen. Arthur Gieles, secretaris College van Bestuur van de Hogeschool der Kunsten Den Haag, heeft ervaring met de mobiliteitsscan. Niet alleen onderwijsinstellingen, ook werkgevers passen hun werktijden aan. De Metropoolregio Rotterdam Den Haag geeft als werkgever, samen met de 23 aangesloten gemeenten, het goede voorbeeld.

Bekijk hier de volledige nieuwsbrief van Zuid Holland Bereikbaar.

Terug naar overzicht
/images/newsmessage/3789/8dc44ec53638710/600x400/Zuid%20Holland%20bereikbaar%20nieuwsbrief-3.png

Vergroot uw regionale netwerk en word nu lid van Bedrijvenvereniging InterWateringen! Direct aanmelden .