Zuid Holland Bereikbaar nieuwsbrief

17-02-22

Interview Jacqueline Boonstra- van der Pluijm
In de nieuwsbrief van Zuid Holland Bereikbaar een interview met Jacqueline Boonstra – van der Pluijm, assetmanager bij Rijkswaterstaat. Zij vertelt over nieuwe projecten zoals de Blankenburgtunnel en de renovatie van bruggen en tunnels in de regio.
Klik voor een link naar het interview op de link onderaan deze pagina.

Zuid-Holland Bereikbaar is van start!
Per 1 januari 2022 is Zuid-Holland Bereikbaar een feit. Acht (semi-)publieke organisaties bundelen hun krachten in deze samenwerking. Zuid-Holland Bereikbaar richt zich op het goed afstemmen van alle planningen rond werkzaamheden, het in goede banen leiden van het verkeer en tegelijkertijd reizigers en (logistieke) bedrijven helpen te kiezen voor slimme en duurzame manieren van reizen en vervoer.
Klik voor het hele verhaal op de link onderaan de pagina.

Videoboodschap minister Mark Harbers
In deze videoboodschap feliciteert minister Mark Harbers het ‘dream team’ van Zuid-Holland Bereikbaar met de start van de nieuwe samenwerkingsorganisatie. In Zuid-Holland Bereikbaar werken het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, Rijkswaterstaat, provincie Zuid-Holland, Metropoolregio Rotterdam Den Haag, gemeente Den Haag, gemeente Rotterdam, ProRail en het Havenbedrijf Rotterdam samen om de regio bereikbaar te houden tijdens de grote vervangings- en renovatieopgave van de komende jaren.

De DRIPs van alle wegbeheerders op één plek
Iedereen kent ze wel, die grote borden boven en naast de weg die in lichtgevende letters aangeven wat de situatie op de weg is. In vakjargon heten deze borden DRIPs, Dynamische Route-Informatie Panelen. Hiermee informeren de wegbeheerders de weggebuikers zo goed mogelijk over afwijkende situaties op de weg. DRIPs geven bijvoorbeeld aan wat de beste route is. Om die informatie op de juiste plek te kunnen tonen, is het het vaak nodig dat DRIPs aangestuurd worden door verschillende wegbeheerders. Om makkelijk in contact te komen met de betreffende wegbeheerder is er een handige assetwebsite www.assets.vcdh.nl.

Lees hier de volledige nieuwsbrief

Terug naar overzicht
/images/newsmessage/3743/8dc44ec53638710/600x400/Zuid%20Holland%20bereikbaar%20nieuwsbrief-2.png

Vergroot uw regionale netwerk en word nu lid van Bedrijvenvereniging InterWateringen! Direct aanmelden .