Kosteloze ondersteuning voor ondernemers in zwaar weer

09-12-21

GAAT HET MINDER GOED MET UW BEDRIJF? RMT HELPT OM PERSONEEL VAN WERK NAAR WERK TE BEGELEIDEN

Klik hier voor de nieuwsbrief van RMT Haaglanden.

Heeft u het moeilijk omdat uw bedrijf te maken heeft met een krimpende werkgelegenheid? Of verwacht u binnenkort problemen? Het is belangrijk dat zoveel mogelijk mensen aan het werk kunnen blijven. Om u hierbij te ondersteunen bestaan er verschillende regelingen en initiatieven voor ondernemers.

Het Regionaal Mobiliteitsteam (RMT) Haaglanden ondersteunt u als werkgever als u momenteel geen mogelijkheden ziet om zelf uw personeel van werk naar werk te begeleiden. Samen met u stellen we een plan op om mogelijkheden binnen of buiten de eigen sector te benutten. Met onze sociale partners bieden we hulp en begeleiding aan medewerkers die tussen wal en schip dreigen te vallen.

Heeft uw bedrijf meer personeel nodig?
Bent u juist op zoek naar extra en passend personeel? Dan brengen we u graag in contact met het WSP Haaglanden. Zie de website van WSP Haaglanden
Het RMT denkt graag met u mee!

Het RMT-team bedient een duidelijk omkaderde doelgroep:
 Werkgevers die werknemers (tijdelijk) moeten laten gaan
 Werknemers die hierdoor met werkloosheid bedreigd worden
 ZZP’ers die zich door de coronacrisis heroriënteren op een baan of bijbaan in loondienst en daar scholing voor nodig hebben

Wat biedt het RMT Haaglanden?
Het RMT Haaglanden biedt organisaties ondersteuning op het gebied van financiële zorgen, om personeel van werk naar werk te begeleiden, of bij de uitdaging om voldoende gekwalificeerd personeel binnen te halen.

Wie vormen het RMT Haaglanden?
Het Regionaal Mobiliteitsteam Haaglanden is een regionale netwerksamenwerking van sociale partners, gemeenten, UWV, werkgeversorganisaties, onderwijs en SBB dat voor werknemers, werkzoekenden en ondernemers in de regio Haaglanden een soepele overgang naar (nieuw) werk mogelijk maakt.
Dit gebeurt door met elkaar samenhangende dienstverlening te ontwikkelen en uit te voeren, aanvullend aan de bestaande dienstverlening van de partners. We leggen verbindingen met de organisaties en initiatieven die daaraan een bijdrage kunnen leveren.

Waarom het RMT Haaglanden?
De coronacrisis heeft grote gevolgen voor de arbeidsmarkt. Er verdwijnen banen, werk verschuift en nieuw werk ontstaat. Dat vraagt dat medewerkers soms van baan moeten wisselen, of zich moeten aanpassen om hun huidige werk te kunnen behouden. Voor hen die extra ondersteuning nodig hebben bij het zoeken en vinden van werk, staat in deze regio het RMT Haaglanden klaar. Daarin werken coaches van UWV, vakbonden en gemeenten intensief samen. Het gaat om ondersteuning op maat, waarbij het niet uitmaakt of iemand al een uitkering of nog een baan heeft of zich verder wil oriënteren en ontwikkelen bij (dreigend) baanverlies.

Is het RMT Haaglanden iets voor u?
Wij kunnen samen met u kijken wat we voor u kunnen betekenen via aanvullende dienstverlening en uw medewerkers snel weer elders aan het (nieuwe) werk krijgen.

Kijk voor meer informatie op de website van RMT Haaglanden Er zijn geen kosten aan deze ondersteuning of extra voorzieningen verbonden. We denken graag met u mee en helpen u verder.

Terug naar overzicht
/images/newsmessage/3703/8dca1aad53c2a10/600x400/Werkgevers%20Service%20Punt%20Haaglanden.png

Vergroot uw regionale netwerk en word nu lid van Bedrijvenvereniging InterWateringen! Direct aanmelden .