Mobiliteitscan van Bereikbaar Haaglanden

07-10-21

De mobiliteitsadviseurs van Bereikbaar Haaglanden hebben de aanpak van files hoog op hun prioriteitenlijst staan. Zo hebben zij o.a. een mobiliteitsscan ontwikkeld voor werkgevers. Wilt u ook weten hoe u kunt bijdragen aan de fileaanpak? Kijk hier voor meer informatie.

Hieronder een bericht van Bereikbaar Haaglanden en Rijnland:

Beste werkgever,

De A4 is het kloppend hart van het wegennet in onze regio. Staat het op de A4 vast (wat vaak gebeurt) dan leidt dat ook tot vertragingen op de A13, de Kruithuisweg, de Beatrixlaan, de N211 (Wippolderlaan) en andere wegen. De komende jaren zal het steeds drukker worden in onze regio: er worden tienduizenden woningen bijgebouwd wat veel bouwverkeer met zich meebrengt en er vindt onderhoud aan wegen, bruggen en tunnels plaats. Dit alles bij elkaar levert files en vertraging op. Daarom is het zaak te zorgen dat de A4 bereikbaar blijft. Gelukkig heeft u de mogelijkheid om daar concreet wat aan te doen. Ook u als werkgever kan een bijdrage leveren: groot of klein. We ondersteunen u daar graag bij. En dat doen we op drie manieren:

1. Door u inzicht te geven in de kansen
2. Door uw medewerkers alternatieven te bieden
3. Door u informatie te leveren voor bezoekers en leveranciers.

Inzicht geven doen we door voor u een waardevolle mobiliteitsscan uit te voeren die als maatpak voor uw onderneming geldt. Hiermee maakt u keuzes en besluiten voor de (nabije) toekomst. In onze regio komt 30% van de werknemers op de fiets, terwijl het dubbele aantal naar het werk zou kunnen fietsen. Dit betekent voor u als werkgever: het opheffen van de helft van de parkeerplekken, het besparen van 1,3 ziektedagen (@ 200-400 euro per dag) en een reductie van 20% CO2. Door in te zetten op het ov kunt u zelfs tot 60% van de parkeerplekken besparen (die gemiddeld 700 euro per jaar kosten).

We vragen u in ieder geval om medewerkers zoveel mogelijk te laten fietsen naar het werk en naar de klant. We ondersteunen u daar graag bij. Bijvoorbeeld door de inzet van uitprobeeraanbod. U hoeft daar als werkgever minimale inzet op te plegen. U plaatst alleen de ingesloten intranettekst (of een variant daarop). Wanneer medewerkers interesse hebben om e-bikes, speed pedelecs of vrachtfietsen uit te proberen, neemt u met ons contact op. Dan zorgen wij voor het aanbod. Ook als u een leuke challenge tussen medewerkers of tussen afdelingen op touw wilt zetten, kunnen wij u verder helpen.

Ook vragen wij u de internettekst op uw website te plaatsen voor uw bezoekers en leveranciers.

Alvast heel hartelijk dank! Neem bij vragen contact met ons op. Dat kan ook als u maatwerkadviezen wenst. Adviezen toegesneden op uw wensen en/of situatie. Bereikbaar Haaglanden en Rijnland is door overheden in het leven geroepen en kan daardoor haar adviezen kosteloos aanbieden. [email protected].
________________________________________

En ook nog dit….

Een elektrische vrachtfiets uitproberen?

Niet alleen voor uw medewerkers is er interessant aanbod. Ook uw goederen kunnen duurzaam worden vervoerd. Denk bij goederen van klein tot groot. Inmiddels hebben zowel advocatenkantoren hier goede ervaringen mee opgedaan voor het vervoer van ordners naar de rechtbank maar zijn er ook al heel veel installatiebureaus, centra voor groenonderhoud en zelfs fysiotherapeuten die met de elektrische vrachtfiets naar de klant rijden. Deze handige fietsen zijn er namelijk in allerlei formaten en uitvoeringen. Dus ook voor uw goederen en producten. Of zo’n vrachtfiets dan licht trapt? Zeker weten, maar alleen als u het probeert, weet u of het bevalt. Zullen we een elektrische vrachtfiets een paar weken bij u neerzetten om uit te proberen?

Neem contact met ons op via: [email protected]

Terug naar overzicht
/images/newsmessage/3634/8dc44ec53638710/600x400/logo_bereikbaarhaaglandenrijnland-2.png

Vergroot uw regionale netwerk en word nu lid van Bedrijvenvereniging InterWateringen! Direct aanmelden .