Nieuwsbrief 28 oktober 2016

28-10-16

Verslag excursie 13 oktober 2016

Excursie op Rotterdam The Hague Airport
De activiteitencommissie had een gevarieerd programma in petto. Met circa 50 man (en vrouw) werd het een bijzondere excursie in Rotterdam. Eind van de middag werden wij ontvangen in Brasserie Waalhaven. Directeur Erik van Welzen gaf een presentatie over de historie van de brasserie. Het gebouw is een replica van café-restaurant Waalhaven dat in de dertiger jaren op de toenmalige luchthaven in het havengebied Waalhaven stond. Die nostalgische sfeer in een eigentijds jasje ademt het pand anno nu! Het pand staat naast de landingsbaan waar we onder het genot van een culinair walking diner de vliegtuigen zagen opstijgen en landen.
Om 19.00 uur werden we verwelkomd op RTHA alwaar ons een rondleiding ‘behind the scenes’ werd aangeboden. We kregen even het heerlijke gevoel dat we op vakantie gingen. Via de douane stapten we de bus in en reden (op normaal voor ons verboden terrein) naar de startbaan. Wat een hilariteit, het was een simulatie om op de startbaan te vertrekken. Zelfs de brandweer kwam er even aan te pas en menig oh’s en de ah’s waren te horen tijdens een korte demonstratie. De avond eindigde bij WorldHotel Wings met een netwerkborrel en we kunnen zeggen dat het een geslaagde bijeenkomst was.
Klik hier voor de foto’s.

Bijeenkomst BVIW 8 november
Staat dinsdagavond 8 november al in uw agenda? De BVIW gaat die avond door… Meer informatie over de inhoud van deze interessante avond (vanaf 19.30 uur) volgt binnenkort.

Kerstlunch 13 december
Op dinsdag 13 december vindt de kerstbijeenkomst van de BVIW plaats. Dit jaar wordt een lunch georganiseerd. Reserveert u alvast de lunchtijd voor de BVIW?

Mededelingen van het bestuur

  • Oproep: graag horen wij uw mening over het eerste jaar na de fusie en dan in het bijzonder over het voorgeschotelde programma. Laat uw reactie weten via [email protected]. Uw reactie wordt zeer gewaardeerd!
  • De nota’s voor de contributie van het lidmaatschap van de BVIW zijn verstuurd. Nog niet iedereen heeft betaald. Wilt u even checken of u de rekening al heeft voldaan?
  • Is er iemand onder u die interesse heeft de vacature (op vrijwillige basis) bij de evenementencommissie op te vullen?
  • Leuke tips voor interessante bijeenkomsten zijn welkom bij de evenementencommissie. U kunt dit doorgeven via [email protected].
  • Tijdens de kerstbijeenkomst wordt de jaarlijkse gift aan het goede doel geschonken. Heeft u misschien een idee aan welk doel dit jaar een mooi bedrag overgemaakt kan worden? Laat het weten via [email protected].
  • Aan- en afmelden voor bijeenkomsten gaat tegenwoordig digitaal. U kunt dit aangeven met de aan- c.q. afmeldknop.
  • Heeft u onze site www.bviw.nl al eens bekeken? Wilt u uw bedrijfs- en persoonsgegevens controleren op de site? En indien u dit nog niet heeft gedaan, uw logo mailen?
  • U kunt ons volgen op Twitter: https://twitter.com/BVIWateringen. Ook u kunt gebruikmaken van Twitter en de BVIW daarbij taggen.

Bericht van VNO/NCW Westland-Delfland

Enkele actualiteiten:

Eindejaarsbijeenkomst
Noteer alvast in uw agenda: eindejaarsbijeenkomst VNO-NCW Westland-Delfland op dinsdag 20 december. Vanaf 16.30 uur houdt VNO-NCW Westland-Delfland haar vertrouwde eindejaarsbijeenkomst bij Rabobank Westland. Ieder jaar weer is de Rabobank tot de nok gevuld.
Dit jaar staan innovatieve bedrijven centraal. Zij zullen ons inspireren. Vervolgens kiezen de aanwezigen uit de bedrijven die zich presenteren dé Nieuwe Held 2017. Ben van den Burg zal de avond vol energie en enthousiasme leiden. Alle leden van BVIW zijn van harte welkom. Over enige weken zal via het secretariaat van BVIW de uitnodiging worden verspreid.

NL Next Level
Nederland heeft veel in huis. Maar om een beter Nederland te kunnen bouwen – welvarend, duurzaam en met kansen voor iedereen – is er méér nodig. Daarvoor zullen we onze bedrijven en onze economie naar een volgend niveau moeten brengen. Onder de noemer NL Next Level presenteerden VNO-NCW, MKB Nederland en LTO Nederland daarom een uitgewerkte toekomstvisie inclusief een investeringsplan. Zodat ons land op alle fronten tot de wereldtop blijft horen. Lees er meer over op www.nl-nextlevel.nl.

Statushouders verdienen een goede kans op werk en werkervaring
In heel Nederland – en dus ook in Westland – wonen statushouders: vluchtelingen die een verblijfsstatus hebben gekregen van de overheid. Het is belangrijk dat zij zich snel thuis voelen en ook werk kunnen vinden. Daarom heeft VNO-NCW Westland-Delfland samen met MVO Westland op 27 september een bijeenkomst gehouden waarin verschillende statushouders en werkgevers vertelden over hun ervaringen.

Bericht van de BIZ

U kunt de ontwikkelingen van de BIZ volgen via de website www.bizwateringen.nl. Als u de nieuwsbrief nog niet ontvangt, kunt u zich via de website inschrijven.

Overige

Bericht van Westland Partners
Heeft u zich al aangemeld voor de gratis lezing over de aan- of verkoop van een bedrijf? Op dinsdag 1 november om 19.30 uur organiseert Westland Partners in samenwerking met Marktlink Fusies & Overnames B.V. een lezing waarin alles verteld wordt over de marktontwikkelingen en wat u kunt doen om tot een succesvolle koop of verkoop van een bedrijf te komen.
Aanmelden kan door een mail te sturen naar [email protected] of door te bellen naar 0174 637500.

BC-dagen
Marco van Elswijk nodigt de leden van de BVIW uit voor de Bedrijvencontactdagen, de BC-dagen, op dinsdag 22 en woensdag 23 november in de Broodfabriek te Rijswijk. Zie voor alle informatie over deelname en kosten: http://bcdagen.nl/voorstel-bc16-bviw-leden-plein-stand-paviljoen/.

Terug naar overzicht
/images/newsmessage/971/8dc44ec53638710/600x400/foto_RTHA.png

Vergroot uw regionale netwerk en word nu lid van Bedrijvenvereniging InterWateringen! Direct aanmelden .