Lustrumfeest Amsterdam - Volendam

17-09-21

Op de foto's is duidelijk te zien dat het feest geslaagd was. Het is inmiddels zes jaar geleden dat we gefuseerd zijn, maar het lustrumfeest hadden we nog tegoed.

Het is al prachtig weer als we om half 10 de bus in stappen. Bij het monumentale Scheepvaarthuis in Amsterdam worden we ontvangen met koffie en gebak. Begin deze eeuw is het gebouw na een fikse renovatie in oude glorie hersteld en is het Grand Hotel Amrath hier gevestigd. Na de rondleiding volgt een feestelijke lunch met bubbels en dan stappen we in de bus om in Volendam weer uit te stappen.

Het terras bij palingrokerij Smit Bokkum loopt snel vol, want het is dorstig weer. Evert Smit, inmiddels de 6de generatie in het familiebedrijf, vertelt boeiend over de geschiedenis en toekomst van de palingrokerij. Uiteraard wordt er enthousiast geproefd door de palingliefhebbers. Voordat het stoomschip de Succes koers naar Amsterdam zet is er nog tijd voor een drankje op één van de vele terrasjes.

Op de boot worden we welkom geheten door accordeonmuziek en vissersliedjes. Een aantal mensen zoekt binnen een mooi plekje, maar de meesten genieten van het avondzonnetje op het dek. De kapitein kiest het ruime sop, de bemanning zorgt voor een heerlijk dinerbuffet en wij genieten van de zon, het kabbelende water van het IJsselmeer en van de muziek.
Oh ja, en dan is er ook nog iets met een Sinterklaas…

Inmiddels is de schemer ingetreden en hebben we een prachtig uitzicht op de skyline van Amsterdam. De verlichte gebouwen en bruggen maken het binnenvaren over het IJ een bijzondere belevenis. Een uurtje later zet de buschauffeur ons weer netjes af in Wateringen.

Als afscheidscadeautje krijgt iedereen een mooie BVIW-plu. Die hebben we tijdens deze mooie dag gelukkig niet nodig gehad.

Terug naar overzicht
/images/newsmessage/3637/8dc44ec53638710/600x400/lustrum17.jpg/images/newsmessage/3638/8dc44ec53638710/600x400/lustrum04.jpg/images/newsmessage/3639/8dc44ec53638710/600x400/lustrum32.jpg

Vergroot uw regionale netwerk en word nu lid van Bedrijvenvereniging InterWateringen! Direct aanmelden .