Zon en gezelligheid tijdens het jaarlijkse uitje

13-09-16

De activiteitencommissie had een verrassend en gevarieerd programma in petto voor het jaarlijkse uitje. Met ruim 70 man (en vrouw) togen we met bus en auto’s eerst naar de TU in Delft. Verschillende studenten vertelden met veel passie over de projecten waar zij bij de afdeling D:Dream mee bezig zijn. Van een aerodynamische ligfiets die meer dan 130 km per uur kan, een Formule1-stijl auto die van 0 naar 100 km gaat in 2,2 seconden, een onderzeeboot die het snelheidsrecord heeft op de slalom, tot auto’s en motoren die op zonne-energie rijden. Energie, duurzaamheid, aerodynamica en snelheid staan hier centraal, maar het wedstrijdelement maakt het extra interessant. Mooi detail is dat de studenten zelf voor de financiering zorgen, met name door het zoeken van sponsors. Een tegenprestatie voor de sponsors is het delen van kennis of een samenwerking bij de ontwikkeling van producten.

Na een kort ritje met de bus, ging men in groepjes verdeeld en gewapend met voldoende flesjes water aan de slag met een iPad-city-game door Delft. De vragen waren soms best lastig, maar de foto-opdrachten leverden hilarische plaatjes op. Vanwege de hoge temperaturen deden de meeste groepjes ook een gezellig terrasje aan. Bij het eindpunt van de route lag een boot op de deelnemers te wachten. In twee groepen werd iedereen over het water naar Lijm en Cultuur gebracht, een oude lijmfabriek die inmiddels dienst doet als creatief evenemententerrein en restaurant. De drankjes stonden klaar en er werden lekkernijen rondgebracht als voorgerecht. Een trio in hippiestijl, compleet met volkswagenbusje, zorgde voor passende muziek uit de jaren 60. Aangezien er een zwoele avond was voorspeld, werden de tafels in de tuin gedekt en werd het diner geserveerd op deze bijzondere plek langs het water van de Schie. Een mooie afsluiting van een zeer geslaagd uitje!

Uiteraard zijn er tijdens deze dag mooie foto’s gemaakt. U vindt deze terug op de website. Klik hier om de foto’s direct te bekijken.

Terug naar overzicht
/images/newsmessage/875/8dc44ec53638710/600x400/IMG_4726.JPG

Vergroot uw regionale netwerk en word nu lid van Bedrijvenvereniging InterWateringen! Direct aanmelden .