Thema-avond 'The next level'

14-04-16

Op 14 april waren we te gast bij een bijzondere kwekerij. Van der Arend Tropical Plant Center importeert al meer dan 30 jaar tropische planten en bomen. Met verschillende kwekerijen in Nederland en in het buitenland is er continu een flinke voorraad beschikbaar. Wekelijks arriveren er meerdere zeecontainers in Naaldwijk, die in de kas acclimatiseren voordat ze bij de consument terechtkomen. In de metershoge kas staan zowel kleine kamerplanten als bomen die tot de nok komen. Vaste klant voor de kolossale palmen zijn met name de subtropische vakantieparken. Eigenaar René van der Arend laat weten dat deze gigantische palmen niet het meest winstgevende onderdeel van zijn bedrijf zijn. Hij ziet het als een service voor zijn vaste klanten en doet het er ook gewoon bij omdat het leuk is!
Toepasselijke spreker voor deze avond was een van de meest bekende hoveniers van Nederland. Lodewijk Hoekstra, bekend van het populaire programma Eigen Huis & Tuin, vertelde hoe hij er samen met zijn compagnon Nico Wissing toe gekomen is om NL Green Label op te richten. Zoals hij zelf zegt: “NL Green Label is een platform dat inspireert en informeert en dat het eerste officiële duurzaamheidspaspoort voor materialen en producten heeft ontwikkeld. Met elke buitenruimte die duurzamer wordt ingericht en de biodiversiteit vergroot komt onze droom dichterbij.” Lodewijk geeft aan dat hij niet echt achter de commerciële insteek van Eigen Huis & Tuin kan staan, maar dat het hem een goed podium geeft om zijn droom te verwezenlijken. Het programma kiest uiteraard voor de producten van de sponsor en dat zijn niet altijd de meest duurzame materialen. Een week na de bijeenkomst bleek Lodewijk de samenwerking met Eigen Huis & Tuin te hebben opgezegd. Dat Lodewijk een grote passie heeft voor groen en duurzaamheid mag duidelijk zijn!
Ook René van der Arend is een man die met veel passie vertelt over zijn beroep. Hij is echter een stuk commerciëler ingesteld en haalt de uitdaging in zijn werk niet alleen uit de liefde voor planten, maar ook uit het doen van internationale handel. De aanwezige ondernemers konden zijn enthousiaste verhaal zeker waarderen!
De catering op deze mooie locatie was zeer goed verzorgd. Hans Broch bedankte de spreker en de gastheer hartelijk voor hun bijdrage aan deze leuke avond. Wel liet hij namens het bestuur weten de lage opkomst van de leden te betreuren.

Terug naar overzicht
/images/newsmessage/640/8dc44ec53638710/600x400/lodewijk.jpeg

Vergroot uw regionale netwerk en word nu lid van Bedrijvenvereniging InterWateringen! Direct aanmelden .